Yogales online kan helpt bij het verlichten van astma

De menselijke ademhaling verloopt van nature soepel door de drie cyclische processen: inademing, retentie en uitademing. Bij een gezond en evenwichtig individu is dit meestal een onbewust proces. De eerste is het ontvankelijk intrekken van vitaliteit. De tweede is het vasthouden van de adem voor absorptie. De derde is de uitstroom of overloop van levensenergie.

Deze drie fasen in de ademhaling symboliseren de drie fundamentele principes die aan het werk zijn in de menselijke psyche en kunnen worden gezien als verbonden met ontvankelijkheid en gevoeligheid in de eerste, een passieve bewustzijnsstaat in de tweede en vitale uitdrukking van energie in de derde. Wil je dit ook maar liever thuis, dan kan dat ook namelijk yogales online.

Bij astma zijn de drie lichamelijke processen verstoord en uit balans. Inademing

raakt in paniekmodus en volledige uitademing bijna onmogelijk. De retentie is mager en al met al zijn de drie niet langer in een soepele stroom zoals het geval zou moeten zijn. Dit kan bijvoorbeeld worden geïnterpreteerd wanneer het individu inademt en ontvankelijk is, maar onvoldoende controle heeft over zijn psyche en lijdt aan een onvermogen om uit te ademen en zijn energieën en talenten, zijn gevoel of zijn gedachten uit te drukken. Op de een of andere manier wordt hij verstikt door zijn eigen energie-inname of door zijn emoties en omstandigheden. Angst versterkt de blokkade, versterkt zijn ongemak en de ziekte zelf.

Deze curcus is afgeleid van Happy with Yoga.

Dit is een generalisatie en u zult ongetwijfeld weten dat er uitzonderingen zijn, maar in alle gevallen van astma zal een bijscholingsprogramma over yoga-ademhalingstechnieken, het leren van de kunst van het ontspannen naast eventuele voorgeschreven medicatie verlichting bieden, aangezien elk individu leert hun ademhalingsgewoonten te begrijpen en past deze waar nodig aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

ajax-loader